Helen Sumter

In mijn werk en in mijn dagelijkse leven  ben ik – Helen Sumter, eigenaresse van SumPro – bezig verbindingen tot stand te brengen tussen mensen, organisaties en werelden. Verbinden is mijn tweede natuur. Mijn Surinaams-Engels-Nederlands-Antilliaanse achtergrond, mijn kennis en ervaring gecombineerd met de nodige interesse en nieuwsgierigheid maken dat ik snel gemeenschappelijkheden herken. Een talent dat ik graag inzet voor toekomstige opdrachtgevers.

Mijn missie

Gedreven door mijn streven naar een wereld met meer spiegels voor mijn twee dochters van 8 en 13 jaar heb ik een hele duidelijke missie in mijn leven. Ik wil graag mensen bewust maken van hun eigen positie in de samenleving waardoor ze in staat zijn open en onbevooroordeeld (werk) relaties aan te gaan. Door dit bewustzijn te helpen creëren, hoop ik dat mensen elkaar meer gaan zien zoals ze werkelijk zijn. Gelijkwaardigheid en respect staan hierin centraal.

Kennis en ervaring

Na mijn studie Informatie en Communicatie heb ik  als informatiespecialist gewerkt voor een semi-overheidsinstelling, als researcher voor een toonaangevende media-instelling en aansluitend als o.m. projectmanager voor een Internationale Vrouwenorganisatie.

In deze  functies heb ik ruime ervaring opgedaan met het snel en efficient oplossen en structureren van  uiteenlopende informatie- en onderzoeksverzoeken. In de laatste functie is tevens de basis gelegd voor het projectmatig werken en het ontwikkelen en uitvoeren van vernieuwende events en projecten die ertoe doen.

Mijn interesse voor mensen in combinatie met mijn organisatietalent en creativiteit hebben eind 2006  geleid tot de oprichting van een feestorganisatie. Van 2006 tot en met 2011 heb ik diverse kleinere en grotere evenementen voor particulieren en organisaties bedacht en uitgevoerd.

In 2007 ben ik afgestudeerd als cultureel antropoloog. In mijn doctoraalscriptie onderzocht ik het beleid van een International vrouwenorganisatie ten aanzien van op zwarte, migranten- en vluchtelingenvrouwen.

Inmiddels richt ik me volledig te richten op datgene waar mijn talent en mijn interesse liggen. Dat is organisaties helpen aansluiting te vinden bij hun doelgroepen. Lees hier meer over enkele succesvolle projecten en opdrachten.

Kracht en creativiteit

Mijn kracht en creativiteit zitten niet alleen in de diverse werkzaamheden die ik verricht, maar ook in de vele verschillende sociale netwerken waarin ik me al jaren beweeg. Ik ben in staat om over (organisatie)grenzen heen te kijken, en sta altijd open voor nieuwe ontmoetingen.

Dankzij mijn scherpe waarnemingsvermogen en mijn dagelijkse ervaring met diversiteit is het voor mij vanzelfsprekend om vanuit gelijkwaardigheid te communiceren met uiteenlopende doelgroepen  Door mij in te schakelen krijgt de klant meer relevante en meer wezenlijke inzichten in wat de doelgroep drijft en wie de mens is achter de doelgroep. Ik open deuren, die anders gesloten zouden blijven.